Szobafestő - Mázoló - Tapétázó
Országos Ipartestület

Ingyenes képzések festő vállalkozóknak

Az Iparosok Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) pályázat keretében feltérképezi, hogy milyen digitális eszközöket lehet majd a jövőben a festő szakmába integrálni. A cél, hogy vonzóbbá tegyék magát a szakmát, valamint felkészítsék a megrendelőket és egyben a vállalkozókat is az új szolgáltatások használatára, megismerésére.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara termében, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón Kovács László, az SZMTOI elnöke elmondta, hogy előzetesen hat tematikai egységet állítottak össze, ezen a jelentkezők ingyenesen vehetnek részt. A végleges tematika a vállalkozók visszajelzései alapján a pályázat megvalósítása alatt készül el. Kovács szerint ez akár beépülhet majd a jelenlegi iskolarendszerű képzésbe is. A hat tematikai egység között helyet kapott az alapvető számítástechnikai ismeretek oktatása is, amelynek segítségével a vállalkozók akár saját honlapot is készíthetnek maguknak. A további egységek egy része a munkamenet digitalizációját segítené, mint például a digitális műszerek alkalmazása, vagy a színek megtervezése, megjelenítése digitálisan, mások pedig új szolgáltatásokat vezetnének be, mint például a digitális tapéták készítése.

Németh László, az IPOSZ elnöke hangsúlyozta, az IPOSZ minden projektet üdvözöl és támogat, amely a vállalkozások digitális kompetenciáját fejleszti. Az elnök bízik abban, hogy az új digitális szolgáltatások által, amelyeket a pályázat keretein belül megismerhetnek a jelentkezők, vonzóbbá vállhat a szakma a fiatal generáció számára is. Németh László szerint ez elengedhetetlen, hiszen már most nagyfokú szakmunkás-hiánnyal küzdünk, ami komoly problémát jelent az élet számos területén. Az IPOSZ elnöke szerint ráadásul a képzés tematikájának egy része, kis átalakítással alkalmas lehet más kézműves szakmák fejlesztésére is.
Jelentkezni a szmtoi@szmtoi.hu email címen, vagy a +36-30/898-6409 –es telefonszámon lehet.

Forrás: https://ringmagazin.hu/2020/08/25/ingyenes-kepzesek-festo-vallalkozoknak/ Fotók: Juhász Melinda

További képek elérhetőek itt.