Szobafestő - Mázoló - Tapétázó
Országos Ipartestület

Festő szakmai nap Pécsen!

Regionális vezetőnk Batthyányi József szervezésében lezajlott szakmai rendezvényünk!

 

Regionális vezetőnk Batthyányi József szervezésében 2019.05.10.-én lezajlott szakmai rendezvényünk. A rendezvény kimondottan szakmai jellegű volt, és sok érdekes látnivalót tartogatott a látogatók számára!

A napot egy szakmai vizsga gyakorlati része kezte, ami nyilvános volt! Nem egy hagyományos vizsgát láthattak a kilátogatók, hanem egy olyan szakma vizsgáját, amit az egész országban egyedülállóan csak Pécsen a Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma-ban tanítanak iskolarendszerben, és felnőttképzésben! Ez a képzés a Rekonstrukciós Műemléki Festő, Mázoló szakképesítés, ami a Festő Mázoló Tapétázó képzésre ráépülés! Ezt a képzést 1 év alatt lehet megszerezni Pécsen, ha valaki kedvet érezne elvégezni, jelentkezzen, és segítünk a felvételben!

10. én az iskolarendszeren kívüli, felnőtt képzés vizsgája volt látható! Nagyon szép munkák születtek, és mindenki sikeres vizsgát tett!

Ezek után következett a nap fénypontja!

Egy háromoldalú megállapodás született Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Szakképzési centrum, és a Szobafestő Mázoló Tapétázó Országos Ipartestület között!

Nagyon sokat várunk ettől a megállapodástól, és reméljük, hogy együtt, közösen sokat tudunk tenni a régió festő vállalkozóiért!

A következőkben a látogatók szakmai kiállításokat tekinthettek meg, és tehették fel kérédseiket a kiállítóknak!


Köszönjük szakmai partnereinknek:

Optima Forma (Mester) kft

Schuller Eh'klar kft

PPG Trilak kft

ANDA Kft. (több mint 20 éve foglalkozik festék és szakipari anyagok nagy- és kiskereskedelmével)