Legjobb Otthon kiállítás festők részvételével

Írta: Kálna Gabriella on . Beküldve: Blog

A legjobb - nem otthon, hanem - lakberendezési kiállítást látogatni...

Márványozás, efekt festés, freskó tapéta, freskó festés sablonálás? = SZMTOI

Ipartestületünk, a Syma csarnok meghívására - kiállítóként vett részt  a május 9. és 11. között megrendezett Legjobb Otthon kiállításon.

image 091  Tagtársaink érdekes és látványos standot varázsoltak a Syma csarnok által biztosított helyen termékeikkel és bemutatóikkal.

Bemutatkozott a szakma és a lakoság számára az IFresco, a freskótapéta technolgiával, a Múzs-Art Kft. a művészmész technika otthoni felhsználását mutatta be, a Qui Quaas Kft. pedig a Thermo-S hőtükör bevonat felhasználásáról tájékoztatta a látogatókat. 

 

A kiállítás első napja a szakmának szóló bemutatókkal kezdődött. Ipartestületünk elnőke Tóth Antal nyitotta a nagyszinpadon az előadások sorát. Az előadás alatt a festők a freskofestéssel és a fresko tapétázással ismertették meg a közönséget. Ezután a Lakberendezők Országos Szövetségének lakberendezésről és bútorfelújítási technikákról szóló bemutatója követett.  image 065 

A szombati és vasárnapi nap a nagyközönségé volt, kollégáink a látogatók érdeklődésére számot tartó, színes előadásokkal vettek részt a programban. 

 

image 092

A szakmai utánpótlás is bemutatkozott a kiállításon.

A WorldSkills verseny győztes tanulója Fata Dávid  Kiskunlacházi diák és felkészítő tanára Krisznai Zsolt  élőben készített díszítőfestés mintadarabokat Ipartestületünk standján. Itt a Trilak festékgyár anyagyival készültek a mesterművek.

 

DSC05894 

legkisebb látogatókról  sem feledkeztünk meg. A gyermekek számára is akadt érdekes látnivaló és lehetőségük volt mesekép tapéták ragasztására,valamint festési technikákkal ismerkedni.

Alelnökünk, Tóth Ervin festőóvodát illetve kis festő iskolát "nyitott" a gyerekeknek.

A tapétát az I Frescó cég, a speciális tapétaragasztót a Henkel Magyarország Kft.  további sablontechnikákhoz a festéket a Trilak festékgyár  biztosította.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Syma Csarnok munkatársainak, hogy lehetőséget adtak Ipartestületünknek a bemutatkozásra.

Köszönetet mondunk továbbá Krepsz  Kornél és Rozmaring Gábor kollégáinknak, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak a bemutató standunk létrehozásában és bontásában.

A kiállításon nagyon sok fénykép készült, részben a többi kiállító standjáról is, a képeket - a teljesség igénye nélkül itt nézhetik meg: http://legjobbotthon.szmtoi.fotoalbum.hu/?get=/viewlarge/pictureid/22961071