A Budapesti Békéltető Testület új mobil appot fejlesztett

Írta: Super User on . Beküldve: Blog

Átvertek a boltban? Már a helyszínen feljelentheted őket

Problémád van valamilyen szolgáltatással? Esetleg egy megrendelőddel keletkezik vitád?

A megoldás a békéltető testület

 

A budapesti Békéltető Testület egy új applikációval segíti a problémák megoldását.

A Szent Lukács nap díjazottjai

Írta: Super User on . Beküldve: Blog

Az idei Szent Lukács nap azért is volt különleges, mert egyben Ipartestületünk újjáalakulásának 25. évfordulóját is ünnepeltük. Ez alkalomból azokat a kollégákat, akik sokat tettek a szakmáért, illetve kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, az Elnökség döntése alapján Scholtz Róbert emlékéremmel jutalmaztuk.

Árajánlat készítés I.

Írta: Tóth Ervin on . Beküldve: Blog

Ipartestületünket gyakran keresik meg lakossági megrendelők és a vállalkozók is, ha valamilyen reklamáció merül fel az elvégzendő, vagy az elvégzett munkával kapcsolatban.
A reklamációval megbízott tisztségviselőink sok esetben tapasztalták, hogy az elvégzendő munkával kapcsolatban nem készül előzetes árajánlat, vagy ha készül is, az szinte értékelhetetlen a munkával kapcsolatban. Ilyen esetben rendkívül nehéz megállapítani azt, hogy a megrendelt munkával felmerült reklamáció jogos-e, vagy sem.

Árajánlat készítés II. - Felmérési napló

Írta: Tóth Ervin on . Beküldve: Blog

Cikksorozatunkkal segítséget kívánunk nyújtani mind a kollégáknak a minőségi munkavégzéshez és a reklamációk megelőzéséhez, mind a megrendelőknek a kontárok és a rossz minőségű munkák elkerüléséhez.
 
Előzőekben beszéltünk az árajánlat fontosságáról. Most meg kell vizsgálni, hogy miként készülhet el egy árajánlat.
Legelső teendő, a munkaterület felmérése. Miként készítsünk felmérési naplót?

Árajánlat készítés III.

Írta: Tóth Ervin on . Beküldve: Blog

Az elmúlt héten egy méretnapló elkészítését mutattuk be. Most egy árajánlatot a sokféle árajánlat közül nézhetünk meg.
 
Az árajánlatnak tartalmazni kell az elvégzendő munka megnevezését, valamint hány m2 az elvégzendő munka. Jelezni kell az egységnyi, azaz 1 m2- re eső és az összes m2- re eső anyag és munkadíjat. Az összesítésben jelölni kell, hogy ÁFA körbe tartozik e a munka, vagy sem. Fel kell tüntetni a nettó és bruttó árat, és az ÁFA %- át.

Amennyiben nincs árajánlat készítő program, dolgozhatunk árajánlat-készítő könyvből, vagy egyéni árak alapján. A fontos, hogy minden művelet, és ár legyen feltüntetve.