Szakmák Európa Bajnoksága Göteborg

Írta: Krisznai Zsolt.

logoÚjabb magyar sikerek a szakmák Európa bajnokságán!

2016 december 1-3-ig Göteborgban került megrendezésre az Euro Skills. Mintegy 28 országból közel 500 versenyző 35 szakmában versenyzett. A rendezvény nyilvános volt, és a 3 nap alatt összesen 76 000 látogató tekintette meg.

magyar csapat goteborg

A magyar válogatott 14 szakmában 16 versenyzőt indított. 

 

IMG 1680A festő dekoratőr szakmában a kiskunlacházi Fata Dávid, mérte össze a tudását a nemzetközi 13 fős mezőnnyel. 

A központi feladat szerkesztés-nagyítás és kifestésből állt, ezen kívül, tapétázás, ajtómázolás, és szabadon választott dekorációs munkát kellett bemutatni, illetve gyorsasági feladat is volt. A versenyfeladatokra összesen 18 óra állt rendelkezésre

A festő feladat elég összetett volt, több ország versenyzői nem tudták időben befejezni a központi feladatot. Dávid jó időbeosztással teljesítette az összes modult, időben befejezte a feladatokat, helytállt az erős mezőnyben és végül 9.-ként zárta a versenyt.

 

Három versenyzőt kiválasztottak a 2018-as budapesti Euro Skills versenyt népszerűsítő kisfilmbe, közöttük Dávidot is, ez a film először a göteborgi záróünnepségen került bemutatásra, itt tekinthető meg:

 

euro skills 2018 budapest

 

Köszönjük  a PPG Trilak festékgyártó Kft-nek, hogy támogatta Dávid felkészülését!   

 

Összeségében 4 bronzérem (fodrász, hegesztő, szépségápoló, virágkötő), és 2 ezüstéremmel(épületsztalos, ICT team 2 fő) és 3 kivállósági éremmel (ápolás, bútorasztalos, mechatronika team 2 fő) zártuk a versenyt.