Társadalmi felelősségvállalás – jótékonysági festőverseny Szlovéniában

Írta: Super User.

feladatismertetesA Szlovén Festők Ipartestülete kezdeményezésére, november 27-én, Murska Sobota-n, a Központi Kórház egy szintjét mintegy 135 festő lepte el a reggeli órákban.
Társadalmi munkában vállalták, hogy egy emelet teljes szintjét mintegy 2600 m2 falfelületet és kb. 500 m2 bútor-, ajtótok- és csőfelületet lefestenek, illetve lemázolnak.

 

Amint a képeken is látható, társaság igen lelkes, s mint megtudtuk, immár 17. éve, rendszeresen felújít a szponzorok támogatásával egy előre kiválasztott intézmény egy részlegét.
Ebben az évben mintegy 35 fő nemzetközi csapat is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, így köztük mi magyarok is.
A munkában részt vettek angol, cseh, szlovák, szlovén, osztrák festő kollégák is.


A munkához a résztvszerszamok eszkozokevők, a szponzorok jóvoltából, minden anyagot, eszközt és munkaruhát megkaptak, csupán a szakmai tudásukat és a lelkesedésüket kérték tőlük a szervezők.

 

 

 

 

A Központi Kórház pedig azösszes résztvevő egész napi étkeztetését vállalta.ellatas

 

 

 

 

 

Minden csapat sorszám húzással kapta meg munkafeladatát, amelyet reggel 8 órától délután 17 óráig kellett befejezni, teljes felületvédelemmel, a megadott színben és kiváló minőségben.   a feladat

 

 

 

 

 

 

A munkát egy három fős zsűri folyamatosan pontozta, értékelte. Minden résztvevő maximálisan teljesítette a vállalt munkát.

kollegak munkaban     kollegak munkaban 2

A résztvevők munkáját este értékelték, majd díszvacsorával köszönték meg a fáradozásukat. A megmozduláson az UNIEP elnökségének tagjai is részt vettek megfigyelőként.

ertekeles


A nemzetközi csapat tagjai számára a munka másnapján egy szakmai kirándulást szervezett a Szlovén Ipartestület.


diploma

Az akcióban történő részvételünket a Szlovén Ipartestület egy diplomával, s később egy köszönőlevéllel köszönte meg, jelezve, hogy a szlovén televízió híradója is foglalkozott a jótékonysági akcióval.