Beszámoló a World Skills versenyről

Írta: Csáki Csaba.

A World Skills fiatal szakemberek világversenyén - a "Szakmák Olimpiáján" - a Barziliai Sao Pauloban 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban, Magyarországot 13 szakmában 14 fiatal szakember képviselte.

IMG 5378

 

Trilak Kft az Euroskills és Worldskills versenyek szponzora Magyarországon a festő dekoratőr szakmában.

Az idén 2015. augusztus 12-15. között megrendezett eseményen vett részt a Trilak PPG szponzorációjával Fata Dávid fiatal festő szakmunkás versenyzőnk, akit Csáki Csaba szakamai előadó és egyben a versenyző hivatalos felkészítője, szakértője kisért el.

IMG 5372

 

 

 A várakozásoknak megfelelően a Festő szakmában Fata Dávid versenyzőnk a 22 induló ország közül egy nagyon szoros döntőben a 16 helyezést érte el. A versenyre a felkészülésben Csáki Csaba Szakértő segítette a modulok begyakorlását.

 

 

A Trilak Kft tovább folytatja szponzori munkáját a Kereskedelmi Kamarával közösen és készülünk a 2016. évi Svédországi európai versenyre, azután a minket érintő 2018.- évre a Magyarországi Európai versenyre.

Első alkalommal ált dobogóra a versenyek megrendezése óta, magyar versenyző a Brazíliai Worldskills Szakmák világversenyén.

A magyar aranyérmet László Attila szerezte a bútorasztalos szakmában az ezüstöt pedig Csongrádi Dávid vitte az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában.

Bízom benne, hogy a szakmák sikerei felhívják a figyelmet a szakképesített munkaerő értékeire és motiváló erőt ad a pályaválasztóknak, szaktanároknak, tanulóknak, szakoktatóknak egyaránt.   

Csáki Csaba
Trilak Festőakadémia