Szakma Sztár fesztivál

Írta: Super User.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Szakma Sztár Fesztivál. Minden eddigi rekordot megdöntött a rendezvény, 39 szakmában 13.000 m²-en került megrendezésre, és 15 000 látogató követte figyelemmel a két versenynapot.

150428 HB8 0685

A Festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakmában 8 fő vett részt az országos döntőn.
Öröm volt látni, hogy a festő versenybizottság elnöke (Csiba István) és tagjai (Kovács László és Krisznai Zsolt) valamint a verseny szervezője (Csáki Csaba) is tagja az ipartestületünknek. A versenybizottság munkáját szakértőként Tóth Antal, ipartestületünk elnöke segítette.
Az első napot Orbán Viktor miniszterelnök szakképzésről szóló beszéde nyitotta meg, és a versenyzők előtt írták alá a 2018-as Magyarországon rendezendő Euro Skills nemzetközi verseny lebonyolításáról szóló szerződést a nemzetközi európai bizottság elnökével.

1. helyezett munkája     DSC06975

  Az I. helyezett munkája                           A helyezettek a bíráló bizottsággal és elnökünkkel

Az ipartestület nevében Tóth Antal külön érmeket adott át az első három helyezettnek és lehetőség volt pár gondolatban felhívni a figyelmet az ipartestület tevékenységére is.

DSC06914

 versenyen kívül bemutatót tartott egy külön felületen Fata Dávid is, aki a Sao Paolói augusztusi festő dekoratőr világbajnokságra készül. A falfelületén megszerkesztette és kifestette a brazíliai kötelező feladatot, és készített két design falat.

 

 

 


A munkája befejeztével a felkészítő tanárai Csáki Csaba és Horváth József a Trilak részéről kiértékelhette az elvégzett munkát.
A Trilak mint a verseny főszponzora, megint kitett magáért és a többi szponzorral igazán színvonalas standot alakított ki a rendezvényen, ahol több ezer pályaválasztó diáknak mutathatták be a festő szakma szépségeit.

Az első három helyezett valamint a felkészítő oktatói:

Helyezés Tanuló neve Felkészítő tanár Szakiskola neve
1. Nyíri Tamás Kovács Sándor Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
2. Horváth Szabolcs Rácz Lajos Handler Nándor Szakképző Iskola
3. Vona Dávid János Rácz Lajos Handler Nándor Szakképző Iskola

    DSC06955