Mesterképzés a versenyképes tudásért

Írta: Krisznai Zsolt.

A mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget a szakma legmagasabb szintű rangját jelenti.

A kitüntető cím napjainkban a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül, a modern korhoz való alkalmazkodást, az új eszközök, alapanyagok, technológiák megismerését is jelenti.
Ahhoz, hogy egy adott szakterületen a munkát csak az arra érdemes vállalkozók, szakemberek végezzék, szükség van egy egységes, magas követelményszint kialakítására.
                              

Elindultak a támogatott mesterképzések a szobafestő-mázoló és tapétázó szakmában, országos szinten.


Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják hogy nagyon ritkán indultak el a tanfolyamok a rendkívül alacsony jelentkezések miatt.

Több országban már bevált gyakorlat, hogy csak mestervizsgával rendelkező szakember foglalkozhat a tanuló gyakorlati képzésével. Hazánkban 2015. szeptemberétől lép életbe a ez a szabályozás, így ez a rendelet az egész országban elindította a jelentkezők létszámnövekedését. A támogatott képzést kihasználva megugrott a jelentkezők száma, és ez magával hozza azt is, hogy a támogatás megszűnése után jelentősen lecsökkennek az induló képzések.

A támogatás csak meghatározott létszámra szól, így aki tervezi a mestervizsga megszerzését az a részletekről érdeklődjön az alábbi személynél: Krisznai Zsolt SZMTOI elnökségi tag  70/62 52 701