Hatékony munkavégzés Cereglettel

Írta: Zalavári András on .

                  Henkel Logo             Ceresit 2005

A kivitelezés megszervezésének fontos eleme az időgazdálkodás. Ebben fontos szempont, az alkalmazott termékek kötés ideje (mikor hordható fel a rákövetkező réteg), mennyi idő áll rendelkezésre a bekevert anyag felhasználására, milyen ütemben végezhetjük a munkát. Komoly hátráltató tényező az, ha nagyobb rétegvastagságban kell glettelni és a rendelkezésre álló termékkel ezt nem lehet elérni, ezért több réteg felhordására van szükség, vagy az adott felületen egyszerre kisebb és nagyobb mélységű egyenetlenségek kiegyenlítésére van szükség.

                                                    Cereglett IN 25 20kg                                                               

A versenyképes vállalkozás, ill. árajánlat legfontosabb ismérvei közé tartoznak az optimális ár mellett a rövid kivitelezési idő és a megbízható minőség. Ezeket a feltételeket teljesíti a CERESIT IN 25 Cereglett Univerzális beltéri kézi glettanyag, amelyalkalmas hagyományos vakolat és beton felületek kiegyenlítésére egyszeri felhordással 0-10 mm rétegvastagságig. A megszilárdult felület teljesen sima, matt fehér, mely diszperziós vagy szerves oldószer alapú festékekkel átfesthető, és akár vékony tapéták alá is kiválóan alkalmazható.

 

A nedvszívó felületet Metylan diszperziós mélyalapozóval kell lealapozni, majd kb. 1 óra elteltével lehet a glettelést megkezdeni. A Cereglett fazékideje kb. 40-60 perc, ami azt jelenti, hogy a bekeverést követően a feldolgozásra ennyi idő áll rendelkezésre. Teljes száradási ideje 1 nap kb. 5 mm rétegvastagság esetén. További tulajdonsága, ami a lendületes, időtakarékos kivitelezést teszi lehetővé, hogy kb. 1 óra elteltével újabb réteg hordható fel a már javított felületre. Természetesen mindez átlagos környezeti viszonyokra vonatkozik (23 °C / 50 % relatív páratartalom)

Erős tapadás és nagy korai szilárdság jellemzi, ami után nem porzik, de mégis jól csiszolható. Az Cereglettet tiszta, hideg vízbe kell önteni, majd fúrógépbe fogott keverőszárral, lassú fordulaton csomómentes, homogén masszává kell keverni. 3-5 perc múlva ismét keverjük át. A bekevert anyagot rozsdamentes szerszámmal hordjuk fel, majd simítsuk el.

                       Mi kell a minőségi gletteléshez?

Tapétázás és festés előtt a vakolatot olyan minőségben kell le glettelni, hogy a kényes felületű burkolatok, ill. festékek, súrló fény hatására ne fedjék fel a felületi hibákat.

Egy durván strukturált tapéta vagy egy matt festék elrejti a nem jól sikerült részeket, de fotótapéták vagy fényes lazúrok esetén csak a magas minőségű glettanyag és gondos kivitelezés garantálja a színvonalas végeredményt.

Ideális esetben egy glettanyaggal oldható meg az egészen vékony felületképzés és a nagyobb vastagságú felületkiegyenlítés is.

A Henkel alkalmazkodva ezekhez az igényekhez kifejlesztette a CERESIT IN 25 Cereglett Univerzális beltéri kézi glettanyagot, amely 0-10 mm-ig alkalmazható falfelületek és mennyezetek simítására és kiegyenlítésére egy rétegben.

Erős tapadás és nagy korai szilárdság jellemzi. Kb. 1 óra elteltével újabb réteg hordható fel a már javított felületre. Repedésmentesen köt. Matt fehér színű, szilárdulás után nem porzik, de mégis jól csiszolható.

Diszperziós vagy szerves oldószer alapú festékekkel átfesthető. Csak beltérben, száraz helyen használható (gipsz kötőanyagú).

Az IN 25 Cereglettet tiszta, hideg vízbe kell önteni, majd fúrógépbe fogott keverőszárral csomómentes, homogén masszává kell keverni. 3-5 perc múlva ismét keverjük át. A bekevert anyagot rozsdamentes szerszámmal hordjuk fel, majd simítsuk el.

A CERESIT IN 25 Cereglett dekorációs falbevonat kialakítását is lehetővé teszi. A még lágy glettanyagba a simítószerszámmal vagy spaklival kialakítható a kívánt mintázat, majd szilárdulás után a lealapozott felület lazúrfestékkel átfesthető.

Tehát a válasz a címben feltett kérdésre, azaz „Mi kell a minőségi gletteléshez?”: CERESIT IN 25 Cereglett Univerzális beltéri kézi glettanyag.

Zalavári András, a Henkel Magyarország Kft. műszaki oktató és szaktanácsadója

További Henkel termékek:http://www.ragasztas.hu/